Støbejern til muller og bøffer :-)


Enhver mand elsker gode bøffer, og følger du Claus Holms opskrift på gode bøffer med bagte gulerødder og mos med et twist, vil bøfferne sandsynligvis også “få damerne til at danse”, som han udtrykker det.

Anret gerne det hele på en støbejernstallerken – støbejern er nemlig ikke kun godt for mullerne, men der er også godt til madlavning. Støbejern fastholder og fordeler varmen jævnt og effektivt, og dermed egner det sig godt til såvel tilberedning som servering.

 

Bøffer, bagte gulerødder med honning og kartoffelmos med peberrod

4 flotte bøffer af dansk oksefilet af ca. 150 gram

4 gram HOLM Røget salt

2 gram sort knust peber

2 kviste timian

Lidt HOLM Hvidløgsolie til stegning

Stegepande eller HOLM Grillplade sættes på komfuret og tilsættes lidt olie. Bøfferne krydres på begge sider, og når panden/pladen er varm, meget varm, lægges bøfferne på og brunes af på begge sider – det tager ca. 2 min. pr side.

Tages fra varmen og placeres på HOLM Støbejernstallerken – kom timian på.

Bagte gulerødder med honning

8 gulerødder med top

1 spsk. akaciehonning

1 spsk. olivenolie

Frisk timian

1 tsk. groft HOLM Lakridsgranulat

10-15 mandler, grofthakket

Læg de skyllede og flækkende gulerødder i et fad og kom mandler, lakrids og honning ned til rødderne. Bages ved 170 grader varmluft i ca. 10 min.

Kartoffelmos med peberrod

600 gram kartofler

70 gram reven peberrod

Salt og peber

Lidt citron

En klat smør

Kog kartoflerne møre i 17-20 min. og hæld vandet fra. Mos med en gaffel og vend citron og smør i kartoffelmosen. Riv derefter peberrod ned i mosen og smag til.