Stentøj er en gave til madlavningen


Hvad enten du skal bage, langtidsstege eller lave simreretter, er stentøj noget nær det ideelle materiale dertil – fordi det holder så godt på varmen samt fordeler varmen jævnt og roligt.

Stentøj er i familie med keramikken og brændes ved meget høje temperaturer, hvorved et stærkt materiale opstår. Det har været anvendt til fliser, krukker og madlavning i flere hundrede år. I den nye køkkenserie HOLM findes en lang række stentøjsprodukter, og Claus Holm giver her sin egen opskrift på en spændende kyllingepostej med parmesan – bagt i stentøj.

 

Kyllingepostej med parmesan

300 gram kyllingefars eller grisefars

1 spsk. ramsløg

2 hele æg

1 dl mælk

1 dl rugflager

1 spsk. chiafrø

2 spsk. HOLM Krudt fra lommen krydderiblanding

Smag til med salt og peber

50 gram reven parmesan

Ælt alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Når farsen har en god, fast konsistens kommes den i et lille fad og stilles i ovnen ved 160 grader i ca. 40 min. Drys den revne parmesan over postejen de sidste 12 min. og skru oven op på 180 grader.

Pynt evt. med friske æbler i tern og friske krydderurter.

Billedtekst: Kyllingepostej med parmesan i HOLM Stentøjsfad