Sommer, sol og hjemmelavet yoghurtis på under 1 time!


Når jeg glæder mig til den danske sommer, genskaber jeg synet af de gule rapsmarker, der lyser blandt alle de grønne, jeg genkalder det kolde gys, når jeg hopper i havet, duften af grill og smagen af hjemmelavet is, som for mig er den perfekte afslutning på grillmiddagen på terrassen.

For os ”is-elskere” er sommeren dog en ”farefuld” tid, hvor vi går kaloriebomber af flødeis i møde. Jeg har måttet erfare, at mit forbrug af is ikke helt stemmer overens med mit ønske om også at kunne hoppe i et par små shorts ved sommerens afslutning. Derfor begyndte jeg for et par år siden at eksperimentere med disciplinen: Hjemmelavet is – og hvilken succes!

Jeg opdagede ret hurtigt, at den fede flødeis kan byttes ud med utrolig, velsmagende og kalorielette yoghurt-, mælke og sorbet-is, som endda er rige på vitaminer fra de friske bær og uden kunstige tilsætnings- og smagsstoffer. Samtidig kunne jeg konstatere, at hjemmelavet is er både sjovere og lettere at lave end forventet – især da jeg investerede i en ismaskine med kompressor.

Selvfølgelig kan du lave hjemmelavet is uden en maskine, men med en god ismaskine med kompressor får du en ekstra cremet og ensartet konsistens .. og mange flere roser fra dem, du lader smage din is.

Med ismaskinens indtog i hjemmet eksperimenterer vi også mere og mere med forskellige smagsvarianterne, og en del af vores små sommerglæder er nu at plukke havtorn, multebær og alle mulige andre bær fra det danske, sommerlands skatkammer og omdanne dem til smagfulde og kalorielette isvarianter. I år har vi så besluttet, at vi også vil eksperimentere med aromatiske krydderurter i isen og håber, at resultatet vil være det ny-nordiske køkken værdig.

 

Om min ismaskine:

Min ismaskine er fra Funktion, og den kan lave 1,2 liter i én portion, og det betyder, at jeg nu kan følge med børnenes stigende efterspørgsel efter den hjemmelavet is 🙂

Den er fuldautomatisk med indbygget kompresspor og holder isen kold i ca. en time, efter at den er stoppet.