Pandekager er perfekte til en blæsende efterårsdag


På en efterårsdag er det lykken at bage og ikke mindst sætte tænderne i varme, hjemmelavede pandekager. Vi har fået fingrene i Mette Blomsterbergs opskrift på pandekager, og vælger du at følge den, er det en go´ ide at bage rigtig mange pandekager … hvorfor forklarer Mette her:

“Når du bager mine pandekager, er det en rigtig go’ ide, at bage rigelige mængder, for de smager SÅ godt, og så er de meget velegnede at fryse – husk blot at de skal pakkes godt ind, så de ikke tager smag fra fryseren”.

Opskriften giver ca. 10-20 stk.

Korn af en halv polynesisk vaniljestang

65 g lyst rørsukker

100 g hvedemel

3 æg, str. L

65 g smør

250 ml. letmælk

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug kniven til at mase kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.

Bland det hjemmelavede vaniljesukker med mel og resten af sukkeret og pisk det godt med alle æggene, til dejen er glat og helt uden klumper.

Tag en pande, der er ca. 20 cm i diameter, og smelt smørret på den.

Pisk det smeltede smør i æggemassen lidt ad gangen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug.

Kom dej på samme pande, vip den, så dejen fordeler sig og steg pandekagerne ganske kort ved god, stærk varme, til de tager farve. Vend og gentag på den anden side.

Bag resten af pandekagerne, og server dem med god is, marmelade og/eller sukker.