Mette Blomsterbergs Crème brûlée


Jeg elsker Crème brûlée og med Mette Blomsterbergs egen opskrift på den klassiske, franske dessert i den ene hånd og det funktionelle sæt fra Blomsterbergs med gasbrænder og fire dråbeskåle i den anden, er jeg klar 🙂

Gasbrænderen er her helt uundværlig, når du skal kreere det eftertragtede, sprøde karamellåg på toppen af den fløjlsbløde Crème brûlée, og har du svært ved at lokke drengene med i køkkenet, vil introduktionen af gasbrænderen helt sikkert være et godt sted at starte.

Mette Blomsterbergs Crème brûlée

65 g sukker
100 g pasteuriserede æggeblommer
En kvart polynesisk vaniljestang
425 g piskefløde
65 g sukker (til at karamellisere med)

Desuden:
En gasbrænder
4 ildfaste dråbeskåle

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas med kniven vaniljekornene med lidt af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad. Pisk sukker og æggeblommer kort sammen i en skål. Varm vaniljesukker, den tomme vaniljestang og piskefløden op til ca. 90 grader, og tag gryden af varmen. Tag vaniljestangen op, og hæld nu en tredjedel af den brandvarme piskefløde op i æggeblandingen, mens der piskes. Hæld nu den lune æggeblanding op i gryden med den varme fløde, og varm massen op til 80 grader, mens der piskes. Afkøl legeringen til ca. 35 grader. Skum det øverste skum af og fordel legeringen i de iskolde skåle. Bag Crème brûléerne i en 110 grader varm ovn i ca. 25 minutter, til cremen har sat sig og giver efter ved et let tryk. Tag dem ud og lad dem afkøle helt i køleskabet, minimum 2 timer.

Drys de iskolde Crème brûléer med et ultratyndt, men jævnt lag sukker. Karamelliser sukkeret hurtigt med en gasbrænder. Afkøl nogle minutter inden Crème brûléen serveres.