Luftig koldskål med vanilje


Endelig bager solen fra en skyfri himmel, endelig kan vi finde shortsene frem og spise ude flere dage i træk, endelig kommer koldskålen virkelig til sin ret – og de smukke Margrethe-skåle i prinsessefarve passer altså perfekt til udendørsserveringen af koldskålen:-)

Koldskål spises ofte med kammerjunkere men smager også forrygende sammen med sommerens, søde bær, der lige nu får buskenes spinkle grene til at stå foroverbøjet. Tag ungerne med i haven for at plukke bær og lad dem hjælpe med at piske en hjemmelavet koldskål – vi giver dig her en dejlig opskrift på en lufttig koldskål, der vil sætte smagsløgene på behageligt overarbejde:

Luftig koldskål med vanilje – 4 pers

• 3 æggeblommer

• 2 spsk. sukker

• 1 liter kærnemælk

• 3 dl A38

• 1/2 stang vanilje

• 2 spsk. friskpresset citron og revet skal fra ½ citron

Spises med kammerjunkere, bær eller andet lækkert og pyntes gerne med citronmelisse.

Æg og sukker piskes til luftig æggesnaps. Kornene skrabes ud af vaniljestangen – brug lidt af sukkeret til at knuse dem, så de skiller sig fra hinanden. Resten af ingredienserne røres i, og koldskålen er klar til at blive serveres – fx i de klassiske Margrethe-skåle.

Margrethe-skålene fås i et væld af farver og størrelser – www.rosti-mepal.dk