Kunst til køkkenet


Flora Danica vidner om vedvarende, stor interesse for noget af det mest eksklusive indenfor danske kunst- og kulturskatte – og nu kan du sætte aftryk af eventyret om verdens største planteværk på dit køkken.

Motiverne er nænsomt blevet rentegnet med stor respekt for det originale motiv. Blomsterne og urterne gengives med de små uperfektheder der er på de håndtegnede og kobberstukne tavler. Hvert dessin bærer tavlenummeret på den pågældende plante på en dekorativ sidelabel.

Södahl Viskestykke med motivet Flora Danica Purløg gengiver purløgets letgenkendelige tynde, græslignende strå og den violette blomsterstand i et elegant aftryk på det jaquardvævede stof.

Motivet med Flora Danica Dild afbilleder gulgrønne skærme, gulevblomster og meget findelte blade og fremstår smuk og sart.

Skovsyren har fået et stærkt comeback, da den lille, spinkle skovbundsplante indgår i det nye, nordiske køkken i mange sammenhænge. På Södahl viskestykket med motiv af Flora Danica Skovsyre ses de kløverformede, trekoblede blade og enlige blomster på lange, trådfine stilke.

Flora Danica motiverne blev også brugt da Kongehuset i 1790 bestilte pragtstellet Flora Danica hos Den Kongelige Porcelænsfabrik. Stellets og motivernes popularitet hersker der ingen tvivl om og således er Flora Danica stellet også det eneste, af de store stel fra porcelænets storhedstid i 1700-tallet, der stadig er i produktion.

Södahl viskestykker med Flora Danica motiver, 75 % hør / 25 % bomuld, 50×70 cm vejl. kr. 99,95 – leveres i eksklusiv gaveæske.

 

Gå til Södahl