Chokolademousse med pekankrokant


Inspireret af Den Store Bagedyst fik vi lyst til at hylde de søde sager og deler hermed en skøn opskrift fra Mette Blomsterberg på Chokolademousse med pekankrokant. Velbekomme 🙂

6 personer

Pekankrokant
150 g hvid sukker
80 g pekannøddekerner

Chokolademousse
125 g mørk chokolade, ca. 50%
100 g stuetempererede, pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
150 g stuetempererede, pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker

Desuden
6 Blomsterbergs Dessertglas (der kan rumme ca. 2 dl)

Pekankrokant: Smelt sukkeret godt til en gylden karamel på en pande. Kom pekannøddekernerne i karamellen og lad dem riste med nogle få sekunder.

Hæld straks karamellen ud på bagepapir og lad den afkøle helt. Hak den afkølede krokant groft med en savtakket kniv.

Chokolademousse: Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad.

Pisk de stuetempererede æggeblommer og sukker til tyk æggesnaps i en skål med en håndmikser.

Pisk i en anden skål de stuetempererede æggehvider og 1 spiseskefuld sukker til en luftig og sej marengs.

Kom ’æggesnapsen’ i den smeltede, lune chokolade og pisk godt. Tilføj en tredjedel af de piskede hvider og pisk godt. Kom nu chokolademassen i skålen med den resterende marengs og vend det hele forsigtigt sammen.

Kom chokolademoussen i en engangssprøjtepose uden tylle. Sæt glassene klar og klip et lille hul i posen på 1 cm. Fordel forsigtigt chokolademoussen i glassene og stil dem i køleskabet, indtil de skal serveres.

Servering: Tag de kolde glas ud af køleskabet og drys med grofthakket pekankrokant. Server chokolademoussen kold.