Antipasti – her er mine 3 favoritter :-)


Antipasti betyder “før maden” og består traditionelt af kold mad som oste, rå og marinerede grøntsager samt delikate udskæringer af lokale specialiteter fx skinke, artiskokhjerter og pølse. Her har jeg samlet 3 af mine yndlings-antipasti:

 

Grillede peberfrugt:

3 peberfrugter – brug gerne både gule og røde

1 fed presset hvidløg

1 spsk. sirup eller akaciehonning

1 knivspids tørrede chiliflager

2 spsk. olie

Salt og peber

Peberfrugterne grilles i ovnen til de er helt mørke i skindet. Derefter lægges de i en skål med låg i ca. 15 minutter, hvorefter skinnet fjernes – lad saften fra peberfrugterne dryppe ned i skålen mens du fjerner skindet. Peberfrugterne skæres i strimler og placeres på et serveringsbræt. Lad saften fra peberfrugterne løbe igennem en si og tilsæt 1 fed presset hvidløg, sirup, chili og salt og peber og hæld marinaden over peberfrugterne. De kan sagtens laves nogle timer før gæsterne kommer og stå og trække i marinaden.

 

Bruchetta med grillet gedeost og pære

Ciabattabrød

Gedeost

1 pære

Rødløg

Olie

Sirup eller akaciehonning

Skær ciabattabrødet i 1,5 cm tykke skiver og dryp med lidt olie. Placer derefter meget tynde skiver af pære fulgt af tykke skiver gedeost derpå. Grill brødet til gedeosten er smeltet. Når de tages ud af ovnen drysses med rødløg og dryppes med sirup eller akaciehonning.

Asparges med serrano og mozzarellaJO-antipasti-Q

Tag et bundt grønne asparges og placer 4 stk ved sien af hinanden. Skær en skive af den friske mozzarella og placer på aspargesen. Rul derefter serrano skinke rundt om aspargesen, så mozzarellaen er gemt væk. Grill aspargesen i ovnen eller på grillen til serrano skinken er branket og let sprød.